CGC d.o.o. Varaždin ovlašten je od strane Hrvatske gospodarske komore (HGK) za obavljanje poslova posredovanja u prometu nekretnina (upisan u Registar posrednika).

Što je ugovor o posredovanju?

Ugovorom o posredovanju posrednik se obvezuje dovesti u vezu s nalogodavcem osobu koja bi s njim pregovarala o sklapanju ugovora, a za tu mu se uslugu nalogodavac obvezuje isplatiti posredničku proviziju.

Osnovna obveza posrednika jest spajanje nalogodavca (prodavatelja/najmodavca) i treće strane (kupca/najmoprimca) u svrhu pregovora i realizacije kupoprodaje/iznajmljivanja nekretnine.

Trostrani pravni odnos:

Posrednik      => CGC d.o.o. Varaždin

Nalogodavac => VI kao prodavatelj/najmodavac

Treća strana  => kupac/najmoprimac s kojim Vas mi dovodimo u vezu

Možemo sklopiti dvije vrste ugovora o posredovanju:

  1. Klasični tip ugovora omogućuje oglašavanje i prodaju/iznajmljivanje nekretnine od strane nas, a u ime vlasnika, a vlasnik može činiti isto samostalno ili posredstvom drugih agencija
  2. Ekskluzivan tip ugovora u potpunosti je restriktivan; oglašavati i prodavati/iznajmljivati u ime vlasnika može samo odabrana agencija (odnosno mi)

Molimo Vas da prilikom kontaktiranja obavezno navedete željeni tip ugovora o posredovanju kako bismo lakše utvrdili prava i obveze koje proizlaze iz ugovora!

Važeći propis

  • Zakon o posredovanju u prometu nekretnina (NN br. 107/07, 144/12, 14/14)